Kunstzinnige Portret manipulatie met Photoshop

"Studioportretten transformeren tot unieke kunstwerken met mijn kunstzinnige portret manipulatie. Onthul creativiteit en originaliteit in elk portret."

In Nederland, als er één scene is die bekend staat om zijn creativiteit, is het wel de tattoo scene. Jaarlijks worden er verschillende conventies gehouden, vooral in onze grote steden, waar getalenteerde artiesten van zowel nationale als internationale faam samenkomen. Mijn focus heeft een tijdlang gelegen op de meest getalenteerde artiesten hier in Nederland. Met mijn expertise in kunstzinnige portret manipulatie werk ik aan hoogwaardig promotiemateriaal voor deze conventies. Er gaat niets boven het gevoel van trots wanneer je door een expositie loopt en jouw foto’s, met een indrukwekkende afmeting van twee meter, bewonderd worden. Dat is wat ik er persoonlijk bij voel.

Artiesten en Gezinsmomenten

Het gaat niet alleen om het stoere imago van de betreffende artiest; een levendig en vrolijk moment binnen het gezin kan net zo boeiend, zo niet boeiender zijn (zoals te zien is in de bovenstaande foto). Het draait allemaal om de wijze waarop het artistieke werk van de artiest in het plaatje past, en dat kan op talloze manieren gebeuren. De hoeveelheid creativiteit bepaalt uiteindelijk het visuele resultaat.

Wij streven ernaar om het maximale uit elke fotosessie te halen, en daarbij durven we de grenzen op te zoeken. Terwijl iedereen in staat is om zichzelf saai op een foto te presenteren, proberen wij juist het uiterste te bereiken. Ons vermogen tot overleg en sturing is inmiddels zeer ontwikkeld. Op die manier gaat het niet langer om poseren, maar eerder om acteren. Dit levert beelden op die aanzienlijk verschillen van de standaard studiofoto’s. Daarom spreek ik ook van Kunstzinnige Portret manipulatie.

Bovendien voeg ik met behulp van Photoshop een achtergrond toe aan elke foto, waardoor de mogelijkheden onbegrensd zijn. En het houdt daar niet op; met de kracht van Photoshop ben ik in staat om complete actiescènes te creëren, alsof ze rechtstreeks uit een film komen. Hoewel ik in deze post de focus heb gelegd op de tattoo-artiest, is dit proces toepasbaar op iedereen.

Kunstzinnige Fotografie en Photoshop Magie

Bij ons is ‘standaard’ simpelweg niet voldoende, vooral niet wanneer het aankomt op promotiemateriaal. Maar laten we eerlijk zijn, waarom zouden we überhaupt genoegen nemen met standaard? Want als we realistisch zijn, is dat iets wat we allemaal zeker niet zijn. Het is juist om die reden dat ik begonnen ben met wat ik nu doe. Mijn ervaring in grafisch werk heeft mij in staat gesteld grenzen te verleggen, en die kennis pas ik nu met succes toe op mijn fotografisch werk.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn werk hierdoor niet alleen opvalt, maar ook herkenbaar is. Het is tevens een belangrijke reden waarom specifieke klanten naar mij toe komen. De unieke benadering is iets waar ze naar verlangen, en het is meerdere malen voorgekomen (zoals ze ons vertellen) dat andere fotografen hun ideeën niet wilden of konden realiseren. Wij gaan vaak nog een stapje verder, mede door de bijzondere sfeer tijdens de fotoshoots. Lachen in de studio is hier geen verplichting; het gebeurt spontaan door de openheid en gekkigheid die we hanteren. Waarom alles zo serieus nemen, als ‘out of the box’ denken juist resulteert in veel leukere foto’s.

Out of the Box Fotografie

Het transformeren van een eenvoudig portret tot iets bijzonders is voor mij het meest plezierige aspect van mijn werk. Gelukkig waarderen steeds meer mensen deze creatieve benadering. Mijn “out of the box” mentaliteit is altijd al aanwezig geweest in mijn leven. Standaard werd al snel te saai voor mij, en herhaaldelijk hetzelfde doen begon te vervelen. Vanaf het moment dat ik mijn eerste foto’s in de studio maakte, was ik direct verkocht. Het besef van wat mogelijk was met Photoshop-bewerkingen motiveerde me om voortdurend te experimenteren. Mijn doel is niet alleen het creëren van een eigen stijl, maar ook om het maximale potentieel uit elke foto en persoon te halen.

“Dare to be different; the extraordinary is found outside the ordinary”

Wat vind je van dit artikel?