Chic to Nerdy Studio en Photoshop skills

"Chic to Nerdy een waanzinnige make-over in onze nieuwe serie 'Nerdy Girl'! Photoshop skills op volle toeren!"

Niks is leuker dan lekker bezig zijn in de studio en vervolgens de resultaten te bewerken in Photoshop. De mensen die mij kennen van social media weten inmiddels hoe enthousiast ik hierover kan zijn. Ik werk al heel lang met Photoshop, maar de laatste jaren heb ik een werkwijze en stijl ontwikkeld waar ik echt dol op ben. Samen met studio fotografie kun je eigenlijk alles creëren wat je maar kunt bedenken, en ik heb al veel verschillende projecten mogen realiseren. Het is echt geweldig om te zien hoe tevreden klanten reageren wanneer ze het eindresultaat zien. Mocht je zelf ook eens een unieke foto of meer willen hebben, we zijn altijd bereid om de wensen en mogelijkheden door te nemen. Contact is zo gelegd.

Kringloop winkels

Een onmisbare toevoeging in de zogeheten fotokunst zijn wel de props, materialen en voorwerpen die het geheel net dat beetje extra geven of het geheel tot zijn recht laten komen. Voor onze eigen portretten zijn we dan ook vaak op zoek in kringloopwinkels naar de meest bizarre items, waar we vervolgens weer nieuwe ideeën van krijgen. Het is dus een passie met veel aspecten eromheen. En wat het helemaal zo geweldig maakt; geen enkele foto is hetzelfde.

Nerdy Girl

Tijdens weer zo’n zoektocht belandden we op de afdeling carnaval, wat we niet wisten is dat sommige kringloopwinkels thematische secties hebben. Met Kerst kun je veel kerstspullen kopen en met Carnaval liggen er dus diverse carnavalsspullen uitgestald. En daar lag een opmerkelijk grote groene bril, en zo ontstond het idee voor ‘Nerdy Girl’. We zochten nog wat kleding erbij en het studiofeest kon beginnen. Nu moet ik wel zeggen, mijn vrouw Esther is net zo gek als ik – “gelukkig” – en losgaan in de studio is dan geen enkel probleem, wat natuurlijk een hoop lol oplevert en de meest gekke foto’s.

Photoshop Skills

En dan komen de Photoshop skills eraan te pas. Dat kan 10 minuten zijn maar met foto’s op dit niveau praten je al gauw in uren. Het leuke hieraan is dat je steeds meer bedenkt en dus blijft toevoegen een beetje (erg) verslavend is het dan ook wel weer.

De foto na de bewerking met Photoshop is zoveel leuker en gekker nog dan het origineel. En waar de meeste vrouwen absoluut niet lelijk op de foto willen heeft Esther daar absoluut geen moeite mee. Natuurlijk maak ik ook graag mooie foto’s van haar maar dat is niet zo moeilijk 😉

Nerdy Girl

In totaal hebben we vier foto’s gemaakt van deze serie, maar eerlijk is eerlijk, we hadden er makkelijk nog 4 of zelfs meer kunnen maken. Maar te veel van hetzelfde is ook niet zo spannend. Vier vinden we nog net acceptabel, hoewel we normaal gesproken het aantal beperken tot maximaal 3 foto’s in totaal.

“Creativiteit is de kracht om traditionele patronen te doorbreken en nieuwe wegen te verkennen”

Wat vind je van dit artikel?