Fotostudio Frans Heidenis in aanbouw

Soon studio open

Toen we het hoorden waren we superblij een eigen ruimte voor onze fotografie kwam zomaar op onze pad. Een heuse fotostudio, nou ja de ruimte ervoor dan want een studio was het nog niet echt.

Een aangename verassing…

Door toeval kwam onze goede vriend en eigenaar Mass van “Massive Ink” erachter dat er nog een ruimte achter zijn shop hoorden, deze was ooit afgesloten omdat het gehuurd werd door de vorige eigenaar van het pand waar nu zijn shop inzit maar die de winkel niet meer kon opbrengen, maar wel de opslag wilden blijven gebruiken. Toen deze mensen uit die ruimte vertrokken kreeg hij dat er natuurlijk weer bij. 10 minuten nadat hij erachter kwam hing hij al aan de telefoon met me, en vertelde dat hij iets voor me had.

Net als in de film…

Verbazing van onze kant want het leek wel een filmverhaal waarin een ruimte wordt ontdekt. Filmverhaal? dat past wel bij ons, en de weg naar een eigen fotostudio was geboren. Alleen nog even kijken naar de ruimte. Oef! Dat was wel even schrikken, je kon zien dat het gebruikt was als opslag met een spuitcabine en schoonmaken stond niet bovenaan het todo lijstje. Gelukkig kennen we mensen waar je op kan rekenen want die heb je echt nodig in dit soort gevallen. Toen de troep was opgeruimd leek het al meer op een ruimte waar we van iets konden gaan maken, iets wat ooit een fotostudio moest gaan worden.

Studio wensen

Maar dan de wensen, je wilt immers iets neer zetten waar je mee verder kan en waar je werk mee uitgebreid kan worden. Na de ruimte goed ingeschat te hebben, zijn we gaan nadenken over hoe het in te delen om het maximale eruit te halen. Niet geheel eenvoudig natuurlijk maar niet onmogelijk. Na enkele berekeningen en de keuze gemaakt te hebben voor de zogeheten “foto muur” kwamen we steeds meer in de richting van wat het nou moest gaan worden.

Een fotostudio is geboren…

Rene Pell van “Dutch Motor Bikes” (ja vrienden met een eigen zaak ook) had de ervaring met een mooie wand opzetten en wilden ons graag helpen, maar er was meer te doen natuurlijk en ook daar konden we rekenen op zijn hulp. De start was gemaakt en het begint nu eindelijk vorm te krijgen. Een lik verf hier en daar plus een strakke vloer erin en verwarming maken het geheel steeds meer dat het een fotostudio word.

Een balie is wel zo belangrijk…

Onze balie wordt gebouwd door Mass en dan kan het aankleden gaan beginnen. We maken er een echte Frans Heidenis Fotostudio van. Het hoeft niet super strak en wit, maar net als onze foto’s anders en meer industrieel. We hebben dan ook voornamelijk met grijs tinten gewerkt zodat de studio een mooie naturelle uitstraling krijgt waar het licht mooi in naar voren komt van onze flitsers. We gaan voor de perfecte studio belichting en zijn straks in staat om dat te maken wat we willen, maar ook weer een paar stappen verder te komen.

Meer dan een fotostudio alleen…

Multifunctioneel zo wilden we de ruimte gaan benutten, naast de portretten die we maken moeten er ook onze bekende beeldbewerkingen kunnen worden gemaakt, maar ook onze thema acties zoals “Santa Claus” op 16 december dit jaar waar we in de studio een decor voor gaan bouwen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld aan diverse Photoshop workshops met een beamer op een 15 m² grote “foto muur”. En natuurlijk nog veel meer want er is zoveel te bedenken en te doen.

Wij zeggen dan ook, tot binnenkort in onze eigen fotostudio

Esther & Frans

De foto’s spreken voor zich…